Nærtur - Rundt Kjesebotnmosan i Våler – og innom et lite hotell

Fellestur

Dato
25. oktober kl. 11:00
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Fottur, Skogstur, Våler
Arrangør
DNT Vansjø
Turområde
Østfold (se kart)
Dette arrangementet er over!

Kjesebotnmosan er et flott myrområde i Våler, men ikke langt fra Moss. Selve myra er bare tilgjengelig når det er frost, snø og skiføre, men det går fine turstier, både blåmerka og umerka i området rundt myra. Turen går gjennom kulturlandskap, i tett granskog og på åpne furuknauser, som ellers i Østfoldnaturen Lunsj blir ved «Hotell Kjesebu»  https://www.dntvansjo.no/hotel-kjesebu/ .

Dato:                  Søndag 25.oktober

Turstart:             Kl. 11:00 fra parkeringsplassen bak Varna Evangeliesenter.

Adkomst:           Følg riksvei 120 østover fra Mosseporten; fortsett etter Rødsbrua på riksvei 115 mot Svinndal. Like etter SPAR-butikken ved Sperrebotn tar du av mot venstre til Varna Evangeliesenter. Kjør gjennom tunet på senteret mot låven og over en liten knaus mot høyre. Der ligger P-plassen vi skal gå ut ifra.

Lengde:              Ca. 8 km. 2 timer å gå før matpause ved «Hotell Kjesebu». Deretter ca. 1 time videre på runden til P-plassen.

Påmelding: På grunn av koronasituasjonen så har vi obligatorisk forhåndspåmelding og begrenset med plasser på våre turer og aktiviteter. Når du melder deg på så må du huske å fullføre; det vil si at du må fylle ut alt og gå videre i systemet til du får bekreftet at "Du er påmeldt denne turen". Du får også en bekreftelse på mail i samme minutt. Får du ikke det så har du ikke fullført og er ikke påmeldt!

Annet:                For det meste god sti eller grusvei, ikke spesielt ulendt. Ikke for barnevogn. Mulighet for å bli våt på beina, så ta på godt fottøy. Turkart Mossemarka og Turkart Våler er fine å bruke.

Turleder:            Tor Henning Evensen, mobil 93828290.

 

Nærtur - Rundt Kjesebotnmosan i Våler – og innom et lite hotell

Kjesebotnmosan er et flott myrområde i Våler, men ikke langt fra Moss. Selve myra er bare tilgjengelig når det er frost, snø og skiføre, men det går fine turstier, både ...

Kontaktinformasjon:

  • Tor Henning Evensen,
  • Tlf. 938 28 290.

Turleder:

  • Tor Henning Evensen