FTU - Sommertur til Golsfjellet

Endelig har vi fått på plass alle smittevernplaner og avtale med bostedet i forhold til Covid-19. Vi gleder oss nå til å fortelle at vi nå åpner årets sommertur for påmelding.

I år ønsker DNT Vestfold å invitere til FTU sommertur til Golsfjellet. Dette vil være en tur som passer for de fleste med fokus på den vakre naturen på Golsfjellet. Golsfjellet er kjent for sin snille natur og godt merkede løyper slik at det også passer godt for den som ikke er veldig fjellvant. Turen er åpen for alle, både medlemmer og ikke-medlemmer og vi tar gjerne med nye deltakere som ikke har vært på tur med oss før.

Vi skal bo på Oset høyfjellshotell som har vært i drift i 130år og de ønsker å tilby gode matopplevelser til alle gjester. Det er både svømmebasseng, treningsrom og bar på hotellet. Med fast bosted under hele oppholdet vil vi også være mer fleksible i forhold til å tilpasse turer og dele opp gruppene etter behov samtidig som det også er tilpasset de som vil ha større utfordringer. På grunn av Covid-19 kan noen av fasilitetene være noe begrenset og slik det ligger an nå, vil det ikke være mulig å servere buffet. Oset har likevel lovet oss at de skal servere god mat, selv om det kanskje blir på en utradisjonell måte.

Det vil komme mer presise instruksjoner nærmere avreise, men foreløbig program er:

03.07: Felles ettermiddagstur i nærområdet. Middag på hotellet.
04.07: Etter frokost deler vi opp i grupper dersom dette er hensiktsmessig. Grupper samles til middag på hotellet. Forslag til grupper under, men de kan justeres avhengig av ønsker og behov:

1. Fottur i fjellet, antatt gangtid 3-4 timer, men vi tar mange pauser.
  2. En gruppe blir igjen ved hotellet hvor vi arrangerer tur som er tilpasset rullestol .
    Begge grupper spiser niste ute.

05.07: Frokost og felles aktivitet før lunch. Etter lunch deles gruppen dersom det er hensiktsmessig.

06.07: Frokost utsjekk og avreise.

Priser (prisene er subsidiert):

Ikke medlem

Voksen

1 600

Ungdom 13 - 18

1 400

2 200

Barn 5 - 12

1 000

For de som ønsker et ekstra døgn, kan det bestilles samtidig med påmeldingen, men ekstra døgn betales direkte på Oset og prisen er 950,- pr pers pr døgn.

Prisen inkluderer:

• Tre netter med fullpensjon i dobbeltrom (frokost, niste, middag)
  • Fire turdager med turleder
  • Tilgang til hotellets fasiliteter

Prisen inkluderer ikke:

• Enkeltromstillegg 200,-
  • Drikke
  • Transport til og fra 400,-

På grunn av situasjonen, oppfordrer vi de påmeldte til selv å ordne transport til/fra Oset. Skulle du likevel trenge transport, kontakt Thore Borg på  98854675

Du må selv ha med

• turtøy
  • dagstursekk
  • termos og drikkeflaske

FTU er et tilbud til personer med utviklingshemninger i alle aldre samt deres familie, venner og støtteapparat. Turene er lavterskel og vanligvis tilrettelagt for rullestolsbrukere

Påmelding er åpen fram til fulltegning eller fram til 15. juni. Det er begrenset antall plasser. Ved fulltegning vil det være mulig å stå på venteliste. Alle deltakere må legges inn, også de som er ledsagere.

FTU - Sommertur til Golsfjellet

• Birgit Vildalen