Tur på Kyststien - med sykkel FTU

Dette arrangementet er over!

FTU er et tilbud tilrettelagt for  personer med utviklingshemninger. Turene er svært lavterskel og oftest tilrettelagt for rullestolsbrukere. Onsdag 18. september arrangerer vi sykkeltur på kyststien i det gamle jernbanesporet mellom Holmestrand og Sande. kyststien er av en slik standard at den er flat og god å sykle på. Vi skal sykle til rasteplassen på Tvillingbru hvor det er bålplass. Dette er ca 1.7km hver vei, men for de som ønsker en lengre tur, kan man sammen med sin ledsager sykle litt lengre og så komme tilbake til rasteplassen. Turen er også åpen for de som ikke vil sykle, kyststien er lett fremkommelig også for de med rullestol og det er også mulig å ta turen til fots.

Vi møtes på parkeringsplassen ved Holmestrand stasjon i den nordlige enden kl 18:00. Har kan man ha med egen sykkel og det er også mulig for oss å få tak i sykkel med sykkelpilot. For de som ønsker dette, må vi ha beskjed senest fredag 10. september og det er begrenset tilgjengelighet.

Ta med:
Egnet tøy for turen
Mat (vi tenner bål på rasteplassen)
Drikke
Ledsager

FTU er et tilbud til personer med utviklingshemninger i alle aldre samt deres familie, venner og støtteapparat. Turene er lavterskel og vanligvis tilrettelagt for rullestolsbrukere. Turene i Holmestarnd går den 3. onsdagen i mnd. Tilbudet er gratis og du trenger ikke å melde dere på, det er bare å møte opp. For å gjøre det enkelt sørger Holmestrand og Omegn turistforening for bål/gril og deltakerene tar med egen mat. Vi har ulike enkle friluftsaktiviteter som f.eks. tur, natursti og matlaging på bål og området er tilgjengelig for rullestolbrukere. Vi har et stort fokus på det sosiale og avslutter hver gang med enkel kveldsmat rundt bålet. Du må ha på varme klær som er lett å bevege deg i - og ta med regntøy. For aktiviteter i strandsonen anbefaler vi alltid redningsvest.

Sikkerhet på turene: 

  • Alle må ha med seg ledsager, foreldre/foresatte, assistent eller linknende. Den enkelte har ansvar for seg selv. 
  • Du må selv være forsikret.
  • Turledere har med seg enkelt førstehjelpsutstyr, men er ikke medisinsk personell.  

 

 

Tur på Kyststien - med sykkel FTU

FTU er et tilbud tilrettelagt for  personer med utviklingshemninger. Turene er svært lavterskel og oftest tilrettelagt for rullestolsbrukere. Onsdag 18. september arrangerer vi sykkeltur på kyststien i det gamle jernbanesporet ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Thore Borg
  • Birgit Vildalen