Høsttur Skrim Vest - Sveinsbu, Sørmyrseter og Syggemann

Fellestur

Fra dato
1. september 2017 kl. 14:00
Til dato
3. september 2017 kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer, Fjellsportinteresserte
Arrangører
Holmestrand og Omegn Turistforening, DNT Horten
Turområde
Vestfold, Skrim og Luksefjell (se kart)
Dette arrangementet er over!

Fredag: Ravalsjø - Sveinsbu 3 km

Årets høsttur starter på parkeringsplassen ved Ravalsjø. Stien er til å begynne med ganske flat, men etter at vi har passert Fagervann og Store Mjøvann, stiger den betraktelig. Vi tar en liten hvil i motbakkene, og ser utover mot Ravalsjø. Hele synsranda er da oppfylt av flotte åser og fjell. Vel oppe får vi et imponerende utsyn mot Skrimfjella og åsene østover og nordover mot Jonsknuten. Etter ca. 3 km og om lag 220 meters stigning, er vi framme ved KOT-hytta Sveinsbu. Få hytter kan skryte av finere beliggenhet enn Sveinsbu!

Lørdag: Sveinsbu - Sørmyrseter 10 km

Vi starter med 3 km i lett terreng nedover mot Ravalsjø igjen med flott utsikt over Skrimfjella. Ved Ravalsjø fortsetter vi videre på blåmerket løype i lettgått terreng opp til Sørmyrseter. Sørmyrseter ligger rett sør for Styggemann på Skrim. 

Søndag: Sørmyrseter - Styggemann - Ravalsjø, 12 km

Turen opp til Styggemann er bratt. Stigningen er på ca 3 km, men utsikten er også deretter.Vi følger deretter fjellkjkeden mot vest før vi går ned i de flotte skogkledde åsene ned mot Ravalsjø og retur til Holmestrand.

Vi setter ingen kostnad på denne turen. Vi forutsetter at alle gjør opp for seg selv på de hyttene vi besøker. Husk også at dette er ubetjente hytter, slik at vi også må ha med oss mat til turen selv.

For mer informasjon om turen ta kontakt med Nils Lie på tlf 951 27 400 eller Morten Onshuus på tlf 928 14 848

Avreise fredag 4.8 - Oppmøte på Coop Gullhaug kl 14:00

Høsttur Skrim Vest - Sveinsbu, Sørmyrseter og Syggemann

Fredag: Ravalsjø - Sveinsbu 3 km Årets høsttur starter på parkeringsplassen ved Ravalsjø. Stien er til å begynne med ganske flat, men etter at vi har passert Fagervann og Store Mjøvann, stiger ...

Kontaktinformasjon:

  • Nils Lie