Våre hytter

Nedenfor finner du en oversikt over hyttene til Holmestrand og Omegn Turistforening. I søkefeltet kan du søke etter hytter over hele landet. Du finner også en total oversikt på www.turistforeningen.no/hytter

Brannåshytta 252 moh
Brannåshytta 252 moh Foto: Tom Iversen

Hytta på Brannåsen i Botnemarka ved Holmestrand er et populært dagsturmål, særlig i vintersesongen. Botnemarka er et trivelig og åpent skogsterreng som ligger høyt over Oslofjorden, og er derfor et av de mest snøsikre områdene langs kysten av Vestfold. Fra parkeringsplassen ved Botnestua er det 3,7 km inn til Brannåshytta. Med flott, preparert løype er turen barnevennlig. sommer som vinter. Fra september til april er den enkel servering søndager fra kl 11 til 15 dersom føret tillater det. Følg gjerne med på facebookgruppen for informasjon . 

Foto: Morten Onshuus

Nordre Løkenseter er en enkel liten dagsturhytte midt i Botnemarka, like under toppen Hvittingen. Hytta kan nås både fra Hillestad og Botnestua. Om høsten og vinteren er det servering her hver søndag 11-15 dersom skiføre og forhold tilsier det. Følg gjerne med på vår facebookside for oppdateringer.  Hytta disponeres av Holmestrand og Omegn turistforening (HOT), som også står for driften.  Det skal ha vært seterdrift her fra ca år 1700 til 1900. Det var en stor, åpen setervoll her fram til 1960-årene.   Det er mulig å benytte hytta til overnatting for medlemmer etter nærmere avtale med HOT.