Hardangervidda Light 5 dager

12. juli
Voksne, Seniorer
Fellestur, Fottur, Hardangervidda, Rauhelleren, Krækkja, Stigstuv, Heinseter
DNT Drammen og Omegn, DNT Horten , Holmestrand og Omegn Turistforening , Rauhelleren
Hardangervidda (se kart)

Velkommen med på tur på den østlige delen av Hardangervidda! Denne delen av vidda er åpen og småkupert, og terrenget er relativt lettgått. Hvis du ikke har gått hytte til hytte før, er dette en fin introduksjon. Turen passer også godt om du ikke ønsker å gå så lange dagsmarsjer, etappene er fra 5 til 14 km. Turen går over fem dager, hvor dag to er oppdelt med en flott båttur over Halnefjorden.
Vi bor på betjente hytter med hyggelig vertskap og full pensjon som inkluderer tre retters middag, frokost og niste/termos.

Programmet dag for dag:

Dag 1, onsdag 8. juli Fagerheim – Krækkja ca. 5 km/1-2 t.

Oppmøte på Drammen togstasjon klokka 08.30.
Avreise med Bergenstoget kl. 09.00 med ankomst Geilo kl. 11.52. Buss fra Geilo kl. 12.00 til Fargerheim fjellstugu, ankomst kl. 12.35. Herfra er det 5 km til turens første mål.

Vi går langs Storekrækkja, over Svonuten og videre til DNT-hytta Krækkja (1161 moh). Etter en hyggelig tre retters middag samles vi til litt informasjon om turen videre og for å bli litt kjent med hverandre.

Dag 2, torsdag 9. juli Krækkja – Heinseter, ca. 12 km/5 t.

Vi spiser en god frokost, smører niste og fyller termosene før vi gjør oss klare til dagens etappe.
Vi går sørvestover, opp gjennom et lite skar og på sommerbru over elva mellom Drageidfjorden og Storkrækkja. Vi går videre opp i skaret vest for Halnekollen, ned et gjel og videre til Halne fjellstove, 1,5-2 t. Her får vi en liten rast før vi går om bord i båten Halnekongen som frakter oss over Halnefjorden til Sleipa. Herfra går turen opp over Selstjørnnutan, og ned til den koselige, privateide hytta Heinseter (1095 moh).

Dag 3, fredag 10. juli Heinseter – Rauhelleren, ca. 14 km/5 t.

Denne dagen har vi god tid til å nyte den fantastiske naturen rundt oss. Vi går sørover via Geitsjøhovda til den flotte DNT-hytta Rauhelleren (1221 moh) som ligger vakkert til ved Langesjøen i hjertet av Hardangervidda. Her kan du oppleve både hester, kuer og høns, leske deg med lokalt brygg eller kanskje ta en frisk dukkert i sjøen nedenfor hytta før middag? Kvelden tilbringes i den koselige peisestua.

Dag 4, lørdag 11. juli Rauhelleren – Stigstuv, ca. 12 km/4-5 t.

Etter en deilig frokost med lokalt og hjemmelaget på menyen, går turen opp vest for Langesjønutan. Vi går videre i lettkupert terreng nordøstover via Holmekjønnan til vi kommer til den hyggelige, privateide hytta Stigstuv (1245 moh). Her er det klart for en avslappende ettermiddag før middag og siste kveld med gjengen.

Dag 5, søndag 12. juli Stigstuv – Trondsbu/Tinnhølen – hjemreise, ca. 6 km/2 t.

Turens siste etappe går sørvestover til Trondsbu/Tinnhølen som ligger ved veien. Her hentes vi av buss som kjører oss til stasjonen på Haugastøl. Tog herfa kl. 14.51 med ankomst Drammen rundt kl. 18.30.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen.

Overnatting:
På hyttene er det ulike overnatting i 3-6 mannsrom.
Du må beregne å sove på rom med noen av turkameratene i gruppa.

Alle hyttene er betjente hytter, det vil si at det serveres deilig mat av lokale råvarer, det er mulighet for srevering og kjøp av enkelte toalettartikler og sjokolade, drikke m m

Pakkeliste:
Rikitg pakket sekk bør ikke veie mer enn 6-8 kilo.
Lakenpose NB det er ikke lenger tillatt å bruke sovepose på DNT Oslo og Omegn sine hytter. Sengetøy kan leies på hyttene.
Ulltøy inkludert lure og votter.
Yttertøy som tåler vann og vind
Fjellstøvler (gjerne gamasjer)
Solkrem og solbriller
Innesko/sokker
Toalettartikler, gjerne gnagsårplaster
Termos
Drikkeflaske
Gjerne kart over området hvis du ønsker å se hvor du er.
Anbefalt Kart: Hardangevidda øst 1: 50 000, eller Finse og rauhelleren
1: 50 000
Se også UT.no for informasjon om rutene.
Se ellers DNTs pakkliste

Pris inkluderer overnatting, måltider middag, frokost og matpakke, all transport og turledelse.

Husk mat til dag 1.
Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding.

Gradering av turen: Blå/middels krevende.
Sommerfjellet kan by på utfordrende vær, men også nydelig sommervarme. Turene kan bli mer krevende enn anntatt hvis dårlig vær.
Turen kan legges om hvis været gjør at det er nødvendig.

For spørsmål, veiledning eller om du lurer på turen er du velkommen til å besøke Turbutikken til DNT Drammen og Omegn i Gågata i Drammen sentrum.

Viktig informasjon:
Før du melder deg på les gjerneViktig informajon om fellesturer sommer.

Turen ledes av DNT utdannede turledere som leder turen på frivillig basis.
Turlederne behersker norsk og engelsk.

Velkommen med på en flott tur på Hardangervidda

Hardangervidda Light 5 dager

• Kaja Elisabet Varden